Sa vorbim despre pavajele pentru curte

A venit vara. Gradina ta are ocazia sa isi arate toate atuurile. Mirosuri, culori si forme de flori au ocazia sa iasa in evidenta, in anotimpul care abia a debutat. Cum iti poti decora gradina, astfel incat sa fie o prelungire armonioasa a casei, cu alei atent organizate si parcele separate, cu ajutorul unor tonurii vii? Ai putea sa apelezi la improvizatii inestetice, din lemn vopsit sau plastic ieftin si temporar, cumparat din magazine nespecializate. Sau poti apela la pavaje curte.

Unde poti folosi pavaje curte

Piesele de pavaj curte pot fi instalate oriunde in gospodarie, daca suprafata iti permite. Poti amplasa seturi de pavaj curte chiar si pe suprafete neuniforme, atata timp cat masuratorile sunt facute exact si respectate la montaj. Pavajele simple au dimensiuni standard de 20x10 cm. Modelele, precum retea, cub, topor floare si celelate au marimi apropiate, iar la nivel de culori ai de ales intre gri, galben, rosu si albastru. Cu alte cuvinte, combinatiile sunt nenumarate.

Cum sa folosesti pavaje curte

Modelele de pavaj curte iti ofera libertatea de a-ti asorta piesele la anumite culori ale casei sau pot deveni o pata de culoare, intr-un anumit colt al curtii. Piesele de pavaj ti se pot dovedi muze, atunci cand doresti sa iti amenajezi o bucata in care ai plantat legume sau flori ori, pur si simplu, vrei sa ai o alee demna de observat. Aceste piese, fie ele simple sau texturate, sunt impermeabile si rezista in fata temperaturilor extreme, a ploilor intense si a schimbarilor bruste. Razele soarelui nu vor deveni dusmani ai pavajelor tale, asa cum se poate intampla in cazul celor din beton. Pavajele isi vor pastra culoarea de-a lungul timpului. Iar, daca te gandesti sa iti redecorezi gradina, vei afla si ca le poti muta cu usurinta. Pentru ca au rolul de a-ti bucura imaginatia, ele pot fi combinate si asamblate oriunde in gradina, fara dificultati. Nu ai nevoie de o echipa de specialisti si nici de un buget suplimentar. Pavajul, ca si trotuarul, inseamna o investitie pe care o faci odata la cateva decenii. De aceea, vei observa ca aceasta vara va fi prima din multele in care curtea ta va straluci, iar aspectul tern va ramane pe partea cealalta a gardului.